Meny Stäng

Andlighet

Jag arbetar utifrån en helhetssyn på människan där andligheten är en viktig och ofta glömd del i våra liv. Många fokuserar idag på det materiella, pengar och personlig framgång men upplever ändå ett tomrum, förmodligen för att de lever ett andefattigt liv. De saknar en djupare mening med sin tillvaro på jorden och kan, mitt i framgången, ändå känna sig olycklig och tom.
Många förknippar andlighet med religion – och visst det kan man göra –
men andlighet är inte bara det. Religion är styrt av människor och
mänskliga tankar och känslor. Den andliga delen av livet skulle finnas även om det inte fanns någon religion. Den bara är. Och har alltid varit. Och kommer alltid att vara. Varken vi tror på den eller inte.

För mig är andlighet att vara en del av något större, något som jag personligen kallar Gud. Att få vara
en del av skapelsen och att mitt och ditt liv inte kommit till av en slump. Att alla som lever har en mening med sitt liv – även om det för många kan vara svårt att tro på. Livet och skapelsen är så mycket större än vad vi kan förstå och vad vi kan ta till oss med vårt förstånd och våra sinnen. Och att människan, som består av kropp, själ och ande behöver använda HELA sig vid ett helande och personlig utveckling.

Jag tror att vi alla har svaren inom oss likväl som vi har vår andlighet inom oss. Genom att arbeta med sig själv på ett djupare plan, som man till exempel gör vid meditation, bön och kontemplation, kan man komma sitt andliga jag närmare. Vår andliga utveckling är och måste få vara individuell och ett personligt utforskande. Vår relation till Gud, Skaparen, är i allra högsta grad personlig.
Jag har träningscertifikat som medium hos Hasse Nyander i Göteborg. Jag går även på kurser i England, Arthur Findlay College.
Några av de lärare jag har haft där är;
Glyn Edwards, Colin Bates, Kitty Woods och
Maureen Murnan.

Mitt synsätt behöver naturligtvis inte delas av klienten för att ett samtal ska kännas meningsfullt. Utan ska istället ses som ett ytterligare verktyg som kan användas om klienten så önskar.